Enas Sakos me Biftekia, yeah!
a.k.a. ένας τορβάς με κεφτέδες, μία τσάντα κρεατομόρια, μία σακούλα κεφτεδάκια, ένα σακ βουαγιάζ σουτζουκάκια, μία Birkin σεφταλιές, ένα τσουβάλι κεμπάπ, ένα σεντούκι λαχζματζούν, μία κασέλα tacos
Friday, December 22, 2006
Αηδή ζαχαρώδη
Άντε, επειδή μου το ζήτησε ο Πολύκαρπος δηλαδή, ας πάμε για ένα τοπ. Δεν είμαι σίγουρη ακόμα τοπ πόσο θα είναι, αλλά θα δούμε.

1. Χαλβάς Φαρσάλων: Σόρυ Φάρσαλα, αλλά ο χαλβάς σας είναι ολίγον περίεργος. Νομίζετε ότι τυχαία λέγεται σαπουνέ;;; Δεν πιστεύω.
Attack of the Blob
2. Παστέλι: συγκεκριμένα με φυστίκι. Ο μεσήλικας των ζαχαρωτών. Μου τη σπάει πολύ. Είναι πολύ σκληρό. Και εκείνα που δεν είναι σκληρά, κολλάνε σαν πούστηδες στα δόντια. Έλεος πια.
Το βλέμμα των αθώων αυτών φυστικιών έχει καλυφθεί για να μην εκτεθούν. Εμείς οι του Σάκου πιστεύουμε ότι έχουν ήδη εκτεθεί σε εξαιρετική σκληρότητα όταν έγιναν παστέλι. Ας μην διαιωνίζεται ο εξευτελισμός τους. Ας αφήσουν τα ΜΜΕ αυτές τις αγνές ψυχές να θρηνήσουν της αξιοπρέπειά τους.

3. Μάντολες: ειδική σατανική σπεσιαλιτέ από το Ιόνιο. Εκ πρώτης όψεως, σου κινούν το ενδιαφέρον. Όταν είναι φρέσκιες, μυρίζουν πολύ ελκυστικά. Αλλά μασώντας συνειδητοποιείς ότι πρόκειται περί πλάνης τύπου ποπ κορν (μυρίζει γαμάτα, αλλά ΠΑΝΤΑ σε απογοητεύει όταν το τρως).
Αθώα ασιάτις πλησιάζει τις σατανικές μάντολες. Καλέ κυρία, το χέρι σας προσέχετε!

4. Καραμέλες με γεύση ούζο: μπλεχ! Μα ποιος τη σκέφτηκε αυτή τη βλακεία, πραγματικά. Εδώ το ούζο δεν αρέσει στους περισσότερους υπό κανονικές συνθήκες, άιντε δηλαδή να το πιείς με καμιά γαρίδα. Για φαντάσου αυτή τη δόλια εξέλιξη, να πιάσεις μία καραμέλα να γλυκαθείς, και να σου βγει γεύση ούζο. Είναι λίγο σαν τα Bertie Botts' Alla Flavour Beans. Μπορεί να σου βγει αηδία.

Το γνωστό αντιπαθητικό ποτό που έχει γίνει συνώνυμο της Ελλάδας, τώρα ΚΑΙ σε αντιπαθητική καραμέλα! Wiiiiii!

5. Η επικάλυψη ΔΕΝ είναι σοκολάτα: για κάτσε δηλαδή ρε φίλε, και νομίζεις με αυτή τη λιπαρή αηδία που βάζεις ως επικάλυψη ότι καλύπτεσαι; Ότι μοιάζει τόσο πολύ με σοκολάτα που μπορείς να έχεις τη συνείδησή σου ήσυχη;; Το αυτό ισχύει και για όλα τα σοκολατοειδή χαμηλής ποιότητας. Από αυτά τα φτηνιάρικα που τα τρως μόνο στις μεγάλες ανάγκες.
Μα καλά, νομίζουν ότι είμαστε εντελώς βλάκες;

6. Γλειφιτζούρια: πάντα μου την έσπαγαν ως κόνσεπτ. Μάλλον προτιμώ το σνακ μου να διαθέτει ΚΑΙ ενδιαφέρον προφίλ μάσησης. Άμα είναι να γλύφω μία ώρα μέχρι να τελειώσει και από πάνω να μην έχω καταλάβει τίποτα στο στομάχι, τι να το κάνω ρε κύριος! Και δεν τρώω σκέτη ζάχαρη, να πούμε;
Οι εμπεριστατωμένες πηγές μου μου λένε ότι τέτοια έτρωγε ο Χίτλερ όταν ήτανε τσότσος. Και είδατε τι έγινε. Δε λέω ότι υπάρχει σχέση απαραιτήτως, αλλά γιατί να το διακινδυνεύουμε;;

7. Αηδιαστικά σοκολατάκια με γέμιση λικέρ, ιδίως αυτά με το κεράσι: Ξεράσι. Άσε που γίνεσαι και χάλια μαύρα μέχρι να το φας. Γεχ! Α και επίσης, πραγματικά πρέπει να συγχαρώ το άτομο που είχε τη ΦΑΕΙΝΟΤΑΤΗ ιδέα να βάλει ολόκληρο κεράσι μέσα στο σοκολατακί, ΜΑΖΙ με το κουκούτσι. Δηλαδή εκτός του ότι γίνεσαι μουνί μέχρι να το φας, σου γυρνάνε τ'άντερα από τη γεύση, έχεις να ανησυχείς ΚΑΙ μη χάσεις κανά κυνόδοντα στο προτσές;; Ε όχι αγάπη μου. Μακριά και αγαπημένοι.
Η τραγανή σου τρούφα δε με ξεγελά, θλιβερό ανοσιούργημα. Στην πυρά.

8. Σούπερ έξτρα μπόνους εορταστικό: κουραμπιέδες. Ποτέ δεν τους χώνεψα. Έκανα ότι τάχαμου δεν είχα πρόβλημα μαζί τους, αλλά πάντα προτιμούσα τα μελομακάρονα. Πρόκειται για συνδυασμό αντιπαθητικού τριφτού κονσίστενσυ και απαίσιας ζάχαρης άχνης, που ως μοναδικό στόχο είναι να σου πρήξει τα ούμπαλα, καταφέρνοντας να σου κάνει όλα τα ρούχα λευκά Χριστούγεννα.

Η Λευκή Απειλή από την κουζίνα της μαμάς. Μην πείτε της μαμόν μου ότι τόσα χρόνια τους αντιπαθούσα! Εγώ σας έδωσα στεγνά, ρεμάλια, όταν σας συνάντησα απ'έξω από το Σινέ Ψωλή Μπερζέρ στην Ομόνοια;;
11 Comments:
Blogger effie said...
A τί ωραία - το αγαπημένο μου θέμα: ΓΛΥΚΑΑΑΑΑ!!!!

Λοιπόν, ως ειδήμων του είδους (το μαρτυρούν και κάτι ρημαδοκιλάκια που πάω να ρίξω αλλά δεν πέφτουν τα άτιμα!) έχω να παρατηρήσω τα εξής τρουά(καρ):

1. ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΣΤΕΛΙ!!! (ειδικά αυτό με τα φυστίκια, αλλά και οποιοδήποτε άλλο) Το χλαπακώνεις και χωρίς ενοχές: "Έλα μωρέ, τί έφαγα, ένα αθώο παστελάκι - δεν είναι και καμιά σοκολατίνα..." (τίγκα στη θερμίδα το παστέλι, αλλά δεν του φαίνεται)

2. Αυτό το κόλλημα με τα σοκολατάκια με λικέρ, κεράσια, μούσμουλα κλπ το έχει πολύς κόσμος τελικά. Προσωπικά με αρέσουν, εκτός βέβαια απο την περίπτωση που αναφέρεις - άκου κεράσι με το κουκούτσι!!!! Κι αν σου κάτσει (στο λαιμό);

3. Όντως σίχαμα ο χαλβάς Φαρσάλων, αλλά πιο σίχαμα ακόμη ο χαλβάς απο ταχίνι (ο κλασικός ντε, αυτός που τρώμε τη Σαρακοστή). Μιλάμε για σούπερ blewrghhhh!

Αυτά Κατρίν μου, χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα και με το καλό να υποδεχθείς μετά βαϊων τις εκλεκτές guests σου και να ξεσαλώσετε δεόντως - αν & δε σας φοβάμαι επ' αυτου ;))))

ΦΙΛΑΚΙΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!

Blogger Katerina said...
Μερσί μωρό μου! Και τα ίδια ευχόμεθα και δι'υμάς! Καλές γιορτές και με το καλό να μας έρθει η νέα χρονιά!!
Άντε να δω εσύ πότε θα έρθεις βολτίτσα!

Blogger polikarpos said...
ΛΑΤΡΕΥΩ χαλβά φαρσάλων

ΜΙΣΩ σοκολατάκια με λικέρ και κεράσια ΚΑΙ κουραμπιέδες.
το πιο μονότονο φαγητό στον κόσμο μετά το κοτόπουλο (που αν δεν ήταν διαίτης, σιγά μην το ακούμπαγε κανείς! που είναι σαν να μασάς τετράδιο ΣΟΥΠΕΡ-από αυτά τα μπλε που είχαμε στο δημοτικό)

τι έλεγα? α ναι! κουραμπιέδες..
μπλιαααααααααααααααξ! καλύτερα να φάω ένα κιλό αλεύρι σκέτο πάνω σε φρυγανιές σίκαλης! μιλάμε για την ίδια ακριβώς υφή και γευστική εμπειρία, ετσι?

αάντε και καλέεεες γιορτές!

Blogger un certain plume said...
Εγώ ζω για τη στιγμή που θα φάω σοκολατάκι με γέμιση ούζο.

Blogger Katerina said...
plume, νομίζω ότι η ιδέα σου είναι εξαιρετικά marketable! Τρέχα για κατοχύρωση!

Blogger ang_skor said...
Latrevw kourampiedes kai melomakarona twra stis giortes..
kai to pastelaki de lew alla afto me ta fystikia aiginis ist besser!
edw twra dokimazw kai kati amartwles lixoudies-ola ta kala tou avraam vre paidaki mou..
marzipan, weihnactskuchen kai de symmazevetai!osos gia ta kila poios xezetai mwre!
rapste to meta gia kana dyo mines kai ola ginontai..

Blogger ang_skor said...
Ki egw antipa8w ouzo-karameles, alla den tolmw na to pw, giati oi dikoi mou doulevoun sto OUZO 12, opote me trwei i logokrisia..zorry

Blogger loretta said...
Χρυσή μου πολύ σωστά τα είπες! Χαλβά Φαρσάλων δεν έχω βάλει στο στόμα μου, αλλά όλα τα υπόλοιπα τα σιχαίνομαι. Ειδικά τον κουραμπιέ. Καλά την περιέγραψε ο polikarpos την αίσθηση.
Εύγε!

Blogger gelial said...
χα χα χα τελειο
συμφωνώ απόλυτα σε όλα εκτος από το ότι το ούζο είναι αντιπαθητικό ως ποτό. μια χαρ;είναι, κάνει και ωραίο μεθύσι χαρ χαρ

Blogger elinor said...
καλα συγνωμη, αφηνεις απ εξω το γαμ***** το licorice που /αν ειναι δυνατον/ μου το κερνανε παντου στην Σουηδια. Μεγαλυτερη μαλακια ζαχαρωτο δεν εχει ξαναγινει..

Blogger Katerina said...
λολ
Ε, να, δεν είναι που δεν έχεις τα δίκια σου Ελινοράκι, απλά είπα για αρχή να αναφερθώ σε ζαχαρώδη της ελληνικής πραγματικότητας κυρίως... Ή τουλάχιστον που μας είναι πιο γνωστά.

Links to this post:
Create a Link