Enas Sakos me Biftekia, yeah!
a.k.a. ένας τορβάς με κεφτέδες, μία τσάντα κρεατομόρια, μία σακούλα κεφτεδάκια, ένα σακ βουαγιάζ σουτζουκάκια, μία Birkin σεφταλιές, ένα τσουβάλι κεμπάπ, ένα σεντούκι λαχζματζούν, μία κασέλα tacos
Tuesday, August 28, 2007
Διακόπτουμε το κανονικό μας πρόγραμμα

http://anadasosi.blogspot.com/

Εγώ δεν συνηθίζω να μιλάω για πολιτικά πράγματα και δεν θα το κάνω ούτε σήμερα. Εξάλλου, εγώ πλέον είμαι μακριά από αυτά τα πράγματα (thank you Jeebus), σε μία χώρα όπου οι οικολογικοί νόμοι είναι αυστηροί και εφαρμόζονται, σε μία χώρα όπου η οικολογική συνείδηση είναι ΓΕΓΟΝΟΣ στο μυαλό και στην καρδιά του κόσμου (ναι, είναι εφικτό!) και σε μία χώρα όπου μέχρι και οι μεγαλύτερες εταιρίες αναγκάζονται από το κράτος, για κάθε ένα δέντρο που κόβουν, να φυτεύουν αμέσως δύο. Αυτές τις μέρες νιώθω σα να έχω έρθει από το Μπουρούντι, πρόσφυγας από πόλεμο, και βλέπω απαίσια πράγματα να συμβαίνουν στη χώρα μου στις ειδήσεις. Οι ειδήσεις εδώ δεν τα λένε δραματικά σε καμία περίπτωση, αλλά ακόμη και εδώ όλοι με ρωτάνε με ανησυχία τι σκατά γίνεται εκεί κάτω και αν οι δικοί μου είναι καλά. Φανταστείτε δηλαδή.
Ας μην πάμε όμως πολύ μακριά. Εγώ ένα ξέρω: δεν σας φταίει μόνον το κράτος, που προφανώς όποιο κράτος και να ήταν, δεν θα είχε σε καμία περίπτωση ικανό πρόγραμμα για να ανταπεξέλθει στην κατάσταση. Οι φωτίες συμβαίνουν κάθε χρόνο. Εδώ σε μικρότερη κλίμακα και όλοι είναι ανίκανοι να κάνουν κάτι για αυτό το θέμα. Το ότι τα άτομα αυτά είναι ανίκανα είναι γεγονός. Το χειρότερο είναι ο ηλίθιος κόσμος που μέχρι στιγμής δέχεται τις πυρκαγιές κάθε χρόνο στωικά, λες και δεν είναι καθόλου περίεργο πράγμα. Που δέχεται ότι ποτέ δεν γίνεται τίποτα, φερ΄ειπείν, όταν πάνε κάποιοι μαλάκες και χτίζουν στα καμμένα. Ίσως γιατί πολλοί από μας έχουμε το χεράκι μας προσωπικά σε τέτοιες βρωμοϋποθέσεις και έχουμε βολευτεί κάπως έτσι. Πώς είναι δυνατόν να μην πιάνεται ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ για αυτά τα πράγματα, ενώ συμβαίνουν κάθε χρόνο και το ΞΕΡΟΥΜΕ ότι συμβαίνουν κάθε χρόνο;; Σα να λέμε ότι κάθε μήνα η περίοδος μου έρχεται ως έκπληξις, και αχ, αν το ήξερα θα είχα πάρει ένα πακετάκι σερβιέτες, που να πάρει! Ω γουέλ, μπορεί και εκεί να έβαλε το χέρι της η αντιπολίτευση ή ο ξένος δάκτυλος. Μα περίοδος στα καλά καθούμενα;;
Εν κατακλείδι, δεν σας φταίνε μόνο οι ανίκανοι που υποτίθεται ότι εκλέγονται να μας φροντίζουν, αλλά η δική σας αυτοκαταστροφική αδιαφορία. Η έλλειψη ενδιαφέροντος στο γεγονός ότι στη χώρα μας έχουμε δάση, έχουμε οικοσυστήματα, έχουμε άγρια ζώα και πρέπει να καταλαβαίνουμε την ευθύνη ΜΑΣ. Και πρέπει να έχουμε και ολίγη από οικολογική συνείδηση, όχι μαλακίες. Ίσως αν ο κόσμος είχε και λίγο οικολογικό φιλότιμο, να μη βρίσκονταν τόσοι σιχαμένοι που χωρίς συναίσθηση και μυαλό ανάβουν φωτιές. Ελπίζω τώρα να είναι ικανοποιημένοι, με τόσο κόσμο που πήραν στο λαιμό τους, και πάνω από όλα, με τόσα δάση που χωρίς την ηλίθια ανθρώπινη επέμβαση, είχαν καταφέρει να στέκονται στη θέση τους για πολύ περισσότερο από τον κόσμο γύρω τους. Αυτά τα πράγματα δεν τα ξαναβρίσκουμε. Λίγο μυαλό και λίγη συνείδηση μας χρειάζεται, όπως και σε πολλά άλλα πράγματα στην Ελλάδα, και όχι μόνο να ξέρουμε να κλαίμε ότι φταίει ο ένας και ο άλλος. Όλοι μαζί φταίμε. Ας φάμε τώρα το πουλί, και ελπίζω οι ίδιοι οι σιχαμένοι που έβαλαν τις φωτίες να ζήσουν τις υπόλοιπες μέρες της ζωής τους με φρικτές τύψεις. Ψυχραιμία, κλείστε τις γαμοειδήσεις και βυθιστείτε στο εθνικό πένθος, αν μπορείτε να καταλάβετε τι χάσαμε.

Labels:

19 Comments:
Blogger effie said...
Έτσι και χειρότερα...
Ετοίμασέ μου το χαλάκι της πόρτας baby, γιατί με βλέπω λίαν συντόμως πρόσφυγα στη Σουηδική Αραβία

Καλά κάνεις κι είσαι εκεί που είσαι και να μην σκεφτείς καν να γυρίσεις πίσω φιλτάτη...

με τα μυαλά που κουβαλάμε, βγάζουμε τα ματάκια μας με τα χεράκια μας, και τα δικά μας μάτια και του διπλανού...

το ενδεχόμενο της μετανάστευσης ξαφνικά φαντάζει όλο και πιο γοητευτικό.
Ευτυχώς που δεν είσαι εδώ να μπαίνει στάχτη στο σπίτι σου και στα μάτια σου, που δεν βλέπεις 24 ωρες την ημέρα την αναμετάδοση της Αποκαλύψεως.

Ευχομαι να μην έχεις κανέναν εκεί και να μην κινδυνεύει κανένας δικός σου ...

Blogger Dastardly Kinkajou said...
Διαφωνώ κάθετα με την ιδέα της συγκέντρωσης και κυρίως με το ύφος της ανακοίνωσης. Ούτε τα μαύρα θα κάνουν τη διαφορά ούτε η δήθεν εκκωφαντική σιωπή, μετά από την οποία μπορούμε ήσυχοι να γυρίσουμε σπίτι μας, όπου έχουμε ξεχάσει το κλιματιστικό αναμμένο και αφήνοντας πίσω στο δρόμο μας αποτσίγαρα, χαρτάκια από τσίχλες κλπ ως άλλοι Κοντορεβυθούληδες. όλοι αυτοί που κόπτονται για συγκεντρώσεις και έπαθαν εθνικό ντουβρουτζά με την Πάρνηθα πού βρίσκονται τώρα; Τη θυμάται κανένας την Πάρνηθα και όλα τα άλλα μέτωπα των προηγούμενων ημερών;

Παρόλο που αυτές τις μέρες καίγεται το χωριό του νονού μου και δεν έχω ιδέα πού βρίσκεται ο άνθρωπος, θα πω και το εξής. Ξέρω πολύ καλά τον πικρό πόνο του καθενός για τους νεκρούς του και είναι σίγουρα φριχτός θάνατος, αλλά περισσότερο λυπάμαι για το δάσος που ήταν εκεί και θα ήταν για πολύ περισσότερο. Είναι κρίμα.

Ντροπή σε όλους.

Blogger Katerina said...
Εγώ δεν διαφωνώ. Όπως πάμε σε μία κηδεία, έτσι και εκεί. Όποιος το νιώθει, ας το κάνει. Εγώ τα μαύρα μου τα φόρεσα, έστω και εδώ, γιατί δε μου φαινόταν σωστό να βάλω τίποτα άλλο. Αλλά εκεί είναι το θέμα μας και γι'αυτό μιλάω για οικολογική συνείδηση. Ναι πολλοί στεναχωριόμαστε, αλλά πολλοί δεν κατανοούν τι σχέση έχουν οι φωτιές με το να σβήνουμε και κανένα φως, με το να μην σπαταλάμε το νερό, με το γιατί έχει τόση ζέστη, με το γιατί πρέπει να αφήνουμε το αυτοκίνητο σπίτι και να παίρνουμε τη συγκοινωνία κάπου κάπου. Αυτό είναι που μας λείπει. Δυστυχώς η έλλειψη γνώσης και το πλεόνασμα βλακείας, κουτοπονηριάς, γυφτιάς, αυτοκαταστροφής και όλων εκείνων των χαρακτηριστικών της ευγενούς ελληνικής ψυχής δε μας αφήνουν να πάμε παρακάτω, αλλά σαφώς αυτό το κλίμα καλλιεργείται, δεν υπάρχει απλά. Τα πράγματα δεν φτιάχνουν αν φύγεις από την Ελλάδα, αλλά όταν αλλάξει ο τρόπος που σκεφτόμαστε. Από εκεί και πέρα, για μένα το πιο σημαντικό είναι να κάνει ο καθείς τις προσπάθειές του στο σπίτι του και να καταλάβουμε δύο πράγματα ο καθένας από μόνος του. Και να δούμε ότι το φίδι δεν θα στο βγάλει κανένας άλλος από την τρύπα. Μαρκησία μου, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον γλυκιά μου, αλλά για μένα το θέμα δεν είναι προσωπικό, το σόι μια χαρά είναι. Εφάκι, σου έχω στρώσει το χαλάκι στο μπαλκόνι! :D

Blogger Dastardly Kinkajou said...
Εννοώ ότι από παχιά και βαρύγδουπα λόγια και μεγαλεπήβολες πράξεις έχουμε χορτάσει και να σου πω και κάτι, εύκολα τις κάνει κανείς. Με μια συγκέντρωση, συγγνώμη μα δεν γίνονται και θαύματα για να παραφράσω τη Βίσση. Απλά είναι μια καλή ευκαιρία να θεωρήσουμε ότι κάνουμε το χρέος μας και να νίψουμε τας χείρας μας από την ευθύνη. Έλληνες δηλαδή.

Blogger koulourtzis said...
Κατερίνα, συμφωνώ, οι μέρες αυτές θα πρέπει να είναι καθοριστικές για το πως θα βλέπουμε πια τις ζωές μας και για αν θα (ξανα)θελήσουμε να ξεπουλήσουμε το μέλλον μας. Κ δεν μιλάω τόσο για τα καμένα σπίτια (οι ζωές είναι άλλο θέμα), όσο για τα καμένα δέντρα κ ζώα, που δεν έχουν φωνή ούτε δικαίωμα ψήφου και που είναι έρμαια στην ενεργητική ή παθητική 'μαγκιά' του ανθρώπου. Δεν ξέρω αν θα υπήρχε τέτοιος ξεσηκωμός χωρίς τις υλικές απώλειες και αυτό με θλίβει. Στη συγκέντρωση δε θα πάω γιατί δεν έχω πειστεί πως όλοι οσοι θα παρευρίσκονται όντως κόπτονται τόσο πολύ, με φοβίζει η θερμοκέφαλη αλλά στείρα παρορμητικότητα του Έλληνα. Γιατί κάτι μου λεέι πως αν όντως όλοι αυτοί που ξεσηκώνουν και ξεσηκώνονται νοιάζονται στ'αλήθεια θα ήταν κάπως καλύτερα τα πράγματα. Μακάρι να κάνω λάθος, ειλικρινά το εύχομαι.

Anonymous Anonymous said...
σαν έθνος είμαστε για τον καιάδα...όλοι....θα επιβιώσουμε βέβαια όπως επιβιώνουμε χιλιετίες γιατί οι ηλίθιοι δεν παθαίνουν τίποτα...όσο για την Ελλάδα,καμμένη,βιασμένη,κατακρεουργημένη όπως είναι από μας τους μαλάκες είναι ακόμα πολύ πιο όμορφη από την άνοστη Σουηδία,όπου βρίσκομαι..είναι πολύ πιο όμορφο για τα ανθρώπινα μάτια ένα καμμένο άγαλμα στην Ολυμπία από την Σουηδία που είτε σκίουροι την κατοικούν είτε άνθρωποι η χώρα το ίδιο μοιάζει

Blogger Katerina said...
Aγαπητέ / αγαπητή μου, γιατί ανώνυμα;; Τουλάχιστον στη Σουηδία υπάρχει ένα βασικό επίπεδο σεβασμού, το οποίο θέλει πάρα πολλά χρόνια για να εδραιωθεί στην Ελλάδα. Σεβασμό προς τη φύση, σεβασμό ο ένας προς τον άλλο, σεβασμό ακόμη και από τους πολιτικούς προς τον κόσμο. Πουθενά δεν είναι τέλεια, αλλά τουλάχιστον εδώ βγαίνω στο παράθυρο και βλέπω δάσος, που λέει ο λόγος. Ας μην τα παραλέμε, δεν είναι καθόλου άσχημη χώρα η Σουηδία.

Anonymous Κική said...
το ανωνυμο βλακεια ηταν,επειδη μονο διαβαζω και δεν γραφω σε blog, μου φανηκε η πιο ευκολη επιλογη, μετα ειδα οτι μπορουσα χωρις εγγραφες και τετοια να βαλω ονομα..τελοσπαντων δεν ειναι το θεμα η ξενη χωρα -που μας φιλοξενει- ,απλως εγω κλαιω για την Ελλαδα και ξέρεις το είπα μ'αυτόν τον τρόπο όπως λέμε για κάποιον άνθρωπο, κοιτα τι ωραίος είναι και κοιτα τι πηγε και παντρευτηκε...δεν ειχα σκοπο να συγκρινω, ασυναισθητα το είπα και δεν μ'ενδιαφέρει και καμία σύγκριση, τετοιες ώρες ειναι για να κοιτάς μόνο τα μούτρα σου

Blogger Katerina said...
Λέμε τώρα Κική μου, δηλαδής ο καθείς γράφει με ό,τι ψευδώνυμο θέλει και άμα θέλει να τα πει ανώνυμα, δεν πειράζει κιόλας... Απλά αναρωτιέμαι όταν ο κόσμος λέει κάτι ανώνυμα, μήπως νομίζει ότι θα τον αποπάρουμε :)
Συμφωνούμε βασικά, και εγώ νομίζω ότι σε τέτοιες καταστάσεις δεν είναι να κάνεις τον αμερικάνο, αλλά χρειάζεται πραγματικά να γίνεται η κριτική και να κοιτάμε τα χάλια μας. Το ότι βρισκόμαστε σε μία συγκεκριμένη χώρα εκτός της δικιάς μας εμένα τουλάχιστον μου θυμίζει και τα αρνητικά της χώρας μου, όχι μόνο τα θετικά.
Εγώ πάντως μη νομίζετε ότι θέλω να πω κάτι με το ότι έβαλα το λινκ και τη φωτογραφία. Δε θεωρώ ότι έχει κανένας χρέος να πάει ή να μην πάει στη συμμάζωξη, ο καθένας όπως το νιώθει. Μερικοί θέλουν κάτι να κάνουν για να μοιραστούν το πως νιώθουν. Το σημαντικό, όπως λέει και το κινκατζού, είναι το τι κάνουμε και πως σκεφτόμαστε μετά από όλα αυτά.

Blogger Lee said...
Και τα χειροτερα δυστυχως επονται. Παντως, οσον αφορα τη συγκεντρωση, κανεις δεν λεει οτι θα γινουν τιποτα συνταρακτικες αλλαγες μετα απο αυτη, γιατι ετσι γινεται στην Ελλάδα, εχουν καταφερει να υποτιμησουν τη σημασια τους. Θελω να διαμαρτυρηθω. Προτιμω να το κανω μαζι με άλλους πολίτες. Και θα το κανω και στις 16 Σεπτεμβριου. Μακαρι να κατεβαινε στο Συνταγμα η μισή Ελλάδα, να σου πω μετα φωτιά που θα επαιρνε ο κώλος τους.

Anonymous dravalomazwmata said...
Dastardly, συμφωνώ απολύτως μαζί σου. Η βολτούλα στο Σύνταγμα δεν είναι παρά μια τρύπα στο νερό. Όσοι συμμετάσχουν θα ξεθυμάνουν, θα νιώσουν "ανώτεροι" από τους "άλλους" και μετά θα πάνε πίσω στη ζωούλα τους.

Ως κοινωνία έχουμε τρομερές ευθύνες που ανεχόμαστε πολλά. Το επίπεδο τής παιδείας των Ελλήνων είναι τραγικά χαμηλό. Η παθητικότητά μας και ο ραγιαδισμός μας τραγικά. Αφήσαμε τους πιο άχρηστους, τους πιο αμόρφωτους, τους ανεπάγγελτους, να μας κυβερνάνε. Παπανδρέου και Καραμανλής δεν έχουν ούτε ένα ένσημο στη ζωή τους, παιδιά, είναι τραγικό! Είμαι πολύ απαισιόδοξος και δεν νομίζω να αλλάξει κάτι πραγματικά στην Ελλάδα ποτέ.

Και η μπλογκόσφαιρα, ας μην απατώμεθα... οι συγγραφείς της είναι συνήθως παιδάκια 18-25 χρονών όλο ιδεαλισμό, ο οποίος θα εξανεμιστεί όταν πιάσουν στα χέρια τους τον πρώτο καλό μισθό από την πολυεθνική, ή όταν αναγκαστούν να πάνε στη συγκέντρωση τού κ. βουλευτή για να ζητήσουν κανα ρουσφέτι, ή όταν βάλουν οι ίδιοι φωτιά στα πουρνάρια που έπιασε το χωράφι που τους άφησε ο παππούς.

Η Σουηδία έχει πετύχει ένα αξιοζήλευτο επίπεδο κοινωνικής και οικονομικής προόδου. Αλλά γιατί όταν μιλάς με έναν Σουηδό έχεις την εντύπωση ότι μιλάς με κλώνο; Γιατί ΟΟΟΟΛΟΙ οι Σουηδοί δίνουν ακριβώς τις ίδιες απαντήσεις στις ερωτήσεις που τους κάνεις; Γιατί οι άνθρωποι σε αυτήν την χώρα είναι σαν τα Cyborg τού Star Trek;
Γιατί κανείς στη Σουηδία δεν μιλάει για τα πειράματα ευγονικής στους ανθρώπους με νοητική υστέρηση κατά τις δεκαετίες 30-50; Όποιος δουλεύει με παππούδες στη Σουηδία θα σοκαριστεί από το πόσοι από αυτούς έχουν λοβοτομές. Γιατί κανείς στη Σουηδία δεν αναφέρει ότι μέχρι τη δεκαετία τού 1950 απαγορευόταν στη φινλανδική μειονότητα τής Β. Σουηδίας να μιλά τη γλώσσα της; Γιατί κανείς στη Σουηδία δεν συσχετίζει τη βουκολική γαλήνη τού σουηδικού τοπίου με το γεγονός ότι οι σουηδικές πολυεθνικές καταστρέφουν το περιβάλλον άλλων χωρών; Γιατί κανείς δεν αναγνωρίζει ότι ο σοσιαλιστικός παράδεισος τής Σουηδίας οφείλεται στη στυγνή καπιταλιστική εκμετάλλευση άλλων λαών; Γιατί οι Σουηδοί τείνουν να ξεχνούν ότι τα έκαναν πλακάκια με τους Ναζί, παρά το ότι ήταν -και καλά- ουδέτερη χώρα, και άφησαν τους Γερμανούς να χτυπήσουν πισώπλατα τους αδερφούς των Σουηδών, Νορβηγούς; Γιατί σε μια τόσο τέλεια κοινωνία, κάθε δέκα χρόνια δολοφονείται και από κάποιος πολιτικός; Γιατί κανείς δεν μιλάει για το πώς η φιλειρηνική Σουηδία "πουσάρει" ασύστολα όπλα σε άλλες χώρες (που είναι και ο λόγος για τον οποίο κατά καιρούς δολοφονούνται πολιτικοί της); Γιατί στη Σουηδία δρουν ανενόχλητα επί δεκαετίες τόσες οργανώσεις σκίνχεντ, που επιτίθενται σε μετανάστες;

Η Ελλάδα δεν είναι τέλεια. Δεν είναι καν απλά ΟΚ σαν χώρα. Αλλά ας μην κάνουμε συγκρίσεις με κρυπτοφασιστικές χώρες όπως η Σουηδία, πλιζ.

Σωστά μιλάς.
Και τουλάχιστον εσύ, έφυγες και πατάς ξένα χώματα, έχεις αέρα άλλης γης στα σωθικά.
Εδώ, πολλοί έχουν "φύγει", μα τα πόδια τους στέκουν σε πάτρια εδάφη, καμμένα πιά.

Blogger effie said...
Βρε παίδες, ξέφυγε κομματάκι το θέμα μου φαίνεται.
Δε νομίζω οτι προσπαθεί κανείς να πείσει τον άλλον οτι η Ελλάδα είναι η κόλαση και η Σουηδία ο παράδεισος - ή το αντίθετο.
Ούτε επιδιώκει κανένας να γεμίσει ο παγωμένος βορράς Έλληνες κλιματικούς (?) πρόσφυγες!
Όσο για την περίφημη μάζωξη του Συντάγματος, πιστεύω οτι πατάει στην ανάγκη να δείξουμε με κάποιο τρόπο το θυμό και τον φόβο μας για ό,τι μας περιμένει.
Βέβαια, όπως είπε και κάποιος πιο πάνω, στα 20 ψήνεσαι εύκολα με κάτι τέτοιες κινήσεις. Απο εκεί και μετά, την ψυλιάζεσαι τη δουλειά κι αρχίζεις να χαμπαριάζεις οτι όλο και κάποιος "ξύπνιος" θα πάει να εκμεταλλευθεί την όλη κινητοποίηση - η οποία θέλω να πιστεύω οτι ξεκίνησε με κίνητρο την αγνή αγανάκτηση κάποιων, αλλά ποτέ δεν ξέρεις...

Blogger Katerina said...
Δράβαλος, αγάπη, είσαι υπερβολικός και αναφέρεσαι σε πράγματα που λίγη σχέση έχουν με το τώρα και με το θέμα μας. Όπως είπα, πουθενά δεν είναι τέλεια τα πράγματα. Έχεις ζήσει στη Σουηδία, ή απλά τα λες έχοντας διαβάσει κάποια πράγματα; Εγώ δεν έχω γνωρίσει ποτέ λοβοτομημένο στη Σουηδία, ούτε νιώθω πως περιβάλλομαι από κλώνους. Ο κόσμος είναι ευγενικός και δεν θέλει να τρώγεται με ανώφελες συγκρούσεις, αυτό θεωρείς έσυ κλωνιά;; Απλά πρόκειται για έναν λαό αρκετά διαφορετικό από το δικό μας στον τρόπο που σκέφτονται, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι εμείς είμαστε οι σούπερ έξυπνοι και αυτοί οι βλάκες. Όσο για τους νεοναζί, δείξε μου και μία ευρωπαϊκή χώρα όπου δεν υπάρχουν αυτά τα καθίκια. Εδώ υπάρχουν στην Ελλάδα, στο Βορρά δεν θα υπάρχουν;; Εγώ προσωπικά αυτό που νιώθω σαν ξένη στη Σουηδία είναι ασφάλεια. Γιατί έχω νιώσει μόνο μία φορά μετανάστης στα χρόνια που είμαι εδώ πέρα (περί τα 5-6) και σε όποιον σουηδό είπα την ιστορία, όλοι έφριξαν και ένιωσαν ντροπή που κάποιος ηλίθιος έριξε (και αυτό ψιθυριστά) την ατάκα ότι τώρα που είμαι στη Σουηδία, πρέπει να μιλάω σουηδικά. Και αυτό το άτομο που είπε την εν λόγω βλακεία τη μετάνιωσε.
Τώρα, όσον αφορά το θέμα με τα πλακάκια τα ναζί, really, εσύ κρατάς ακόμη μούτρα και στους γερμανούς, και στους ιταλούς, και στους ιάπωνες;; Όπως είπα και παραπάνω, εδώ μιλάμε για έναν λαό που δεν θέλει τη σύγκρουση. Δεν ντρέπονται να παραδεχτούν τα λάθη της ιστορίας. Δεν συγκαλύπτεται το γεγονός από κανέναν. Εμείς τι θα κάναμε στην περίπτωση αυτή;;
Αγαπητέ μου, αυτά τα θεωρώ δικαιολογίες για να βρούμε κάτι να προσάψουμε και άλλη μία φορά να νιώσουμε ότι δε είμαστε οι κατώτεροι σε σύγκριση με κάποιον άλλο. Αυτά τα θεωρώ αμερικανιές. Ας κοιτάμε τα καλά και ας παραδεχόμαστε τα στραβά μας, δε βλάπτει, πιστεύω. Χωρίς παρεξήγηση, μία κουβέντα κάνουμε, εγώ ανέφερα τη Σουηδία όχι ως λύση για όλα τα στραβά του κόσμου, και όχι για να συγκρίνω, αλλά γιατί στο θέμα της περιβαλλοντικής συνείδησης (και μιλάμε για τον ΑΠΛΟ κόσμο, δεν ξέρω εσύ τι στοιχεία έχεις για τις βιομηχανίες) είναι κορυφαίοι. Το βλέπω κάθε μέρα στον άντρα μου, στην οικογένειά του και στους φίλους μας, τι να πω. Άμα μπορούσαμε και εμείς να έχουμε έστω και λίγη από αυτή την οικολογική συνείδηση, θα ήταν πολύ καλά.

ΤΕΤΟΙΑ θέλατε πουλάκια μου για να αρχίσετε να λαλάτε εεε;;; Πολιτικά γουστάρετε! :P

Blogger cristalin said...
Egw pantws to apogevma tha mai ekei

Blogger tsok said...
Κι εγώ θα είμαι εκεί σήμερα το απόγευμα, αλλά πολύ περισσότερο θα είμαι εκεί στις 16/9. Κι αν η παρουσία όσων κατέβουν στο Σύνταγμα στος 19:00 θα είναι συμβολική, η παρουσία ΟΛΩΝ στις κάλπες θα είναι ουσιαστική. Ουσιαστικότερο δε, θα είναι να μην αφήσουμε πίσω μας χιλιάδες αποτσίγαρα και κουτάκια μπύρας - πιστοί στην ελληνική υποκρισία, όπου το δίκαιο αίτημα εναλλάσσεται με τη γουρουνιά σε dt - και να στίβαμε όλοι το τσερβέλο μας να βρούμε πώς μπορούμε να προσφέρουμε ΑΤΟΜΙΚΑ ή ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ (και ουχί ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ) σε αυτούς που υποφέρουν. Την ξενιτιά όλοι τη σκεφτόμαστε. Το μόνο άσχημο είναι ότι θα μείνουν πίσω όλοι αυτοί οι εγκληματίες και θα συνεχίζουν να ασελγούν πάνω στο ημιθανές κορμί της Ψωροκώσταινας...

Anonymous Dimitris said...
Ολοι σχεδον οι ανθρωποι της επαρχιας ειναι μπλεγμενοι εμμεσα η αμμεσα σε περιπτωσεις παλαιοτερων εμπρησμων.
Δεν εχουν καμια οικολογικη ευαισθησια, το μονο που τους νοιαζει ειναι το κωλοσπιτο τους, τα κωλοχωραφια τους τα οποια
θελουν να τα επεκτεινουν συνεχως καιγωνταν δαση, και τα κωλοπροβατα τους. Τους εχω ζησει απο κοντα οταν ημουνα φανταρος.
Ειναι ως επη το πλειστον σκληροι και ακαρδοι ανθρωποι, με γυφτικη συμπεριφορα, οι οποιοι δεν δισταζουν να σου βγαλουν
οπλο ή μαχαιρι για ασημαντη αφορμη. Η κυβερνηση ειναι το ευκολο θυμα την οποια κατηγορουν. Αμα ηταν η κυβερνηση να ειναι
υπευθηνη για ολα τοτε τι χρειαζεται να εκλεγουμε εμεις οι πολιτες κοινοταρχες, δημαρχους και νομαρχες οι οποιοι καθε
χρονο λαμβανουν εκατομμυρια ευρω απο την κυβερνηση και τα ξοδευουν ενας θεος ξερει που, αντι να κανει ο καθενας στην
περιοχη του μια αντιπυρικη ζωνη μια αποψυλωση? Ειναι ζητημα μιας βδομαδας το πολυ και κοστιζει μονο μερικα μεροκαματα
6-7 εργατων περιπου που να παρεi!!! Πρεπει δηλαδη ο εκαστοτε πρωθηπουργος να πηγαινει καθε χρονο να τραβαει το αυτι του καθε μαλακα δημαρχου να κανει αντιπυρικες ζωνες? Βγηκε ο μαλκς ο δημαρχος τις Ζαχαρως και κατηγορουσε. Ποιος αυτος που δεν ξοδεψε ουτε ενα ευρω ολα αυτα τα χρονια για αντιπυρικη προστασια, αντιθετως ξοδεψε δημοσιο χρημα για να εισαγει νυμφες απο το
ανατολικο μπλοκ για να μην μεινουν οι "λεβεντες" της περιοχης με το ***** στο χερι και σε ενα σωρο αλλες αχρηστες δραστηριοτητες. Μετα σου φταιει το κρατος. Ευγε!!!!! Αλλα οποιος εχει τη μυγα μυγιαζεται. Ακουγεται σκληρο για τους ανθρωπους που χαθηκαν αλλα ειναι η αληθεια. Οι τοπικες κοινωνιες και οι τοπικοι αρχοντες ειναι κατα 95% υπευθυνοι για αυτο που συνεβει.
Θα διακαιουνταν να ομιλουν μονο αν η πολιτεια δεν τους χρηματοδοτουσε καθε χρονο με εκατομυρια ευρω. Οσο για την πυροσβεστικη, επειδη εχω βρεθει στο παρελθον σε δυο φωτιες, οταν φυσαει 6-8 μποφορ αερας, η φωτια δεν σβηνεται ουτε απο ολα τα πυροσβεστικα του κοσμου, σβηνεται μονο αμα δεν βρει να καψει τιποτα, εξ'ου και οι αντιπυρικες ζωνες.

Δημητρης.

Anonymous dravalomazwmata said...
Dimitris,
Πρώτον, μάθε λίγη ορθογραφία γιατί μας πέταξες τα μάτια έξω έτσι όπως γράφεις,
Δεύτερον, πριν τα βάλεις με τους ανθρώπους τής επαρχίας που στην τελική ζουν από τη φύση, βάλ'τα με τους Αθηναίους που ό,τι δεν έκαψαν (Πάρνηθα, Πεντέλη, Υμηττός), το έδωσαν στους μεγαλοεργολάβους για να το κάνουν γήπεδα και όπερες, και
Τρίτον, πιες μια σουμάδα να χαλαρώσεις λίγο.

Links to this post:
Create a Link